Lotta Sigeman

Lotta Sigeman har tagit det mycket lugnt i början av sin musikkarriär. Efter att under många år ha skrivit sånger och förbättrat sin röst och sitt pianospel, har den 29 år unga singer-songwritern från Stockholm släppt sitt debutalbum med egna sånger, vilket har väckt stort intresse och gett många lovord.

Lotta, vars målmedvetenhet har vunnit över hennes blyghet, har väntat på den här stunden. Hennes familj kom från en förort i Stockholm. Snart gick föräldrarna åt var sitt håll och föräldrarna skildes när hon var bara 6 år. Hon började spela piano när hon var sju, och hon minns hur hennes pappa lärde henne att spela "Här kommer Pippi Långstrump". Så såddes fröet till hennes musikkarriär. I skolan bekämpade hon sin blyghet genom att utveckla sina musikaliska talanger, först genom att spela piano, och senare hade hon samlat mod till att sjunga.

Hennes debutalbum heter "Here's Where You Belong". Albumets sånger kommer från Lottas liv och det hon varit med om. Några sånger behandlar personliga upplevelser eller tillståndet hos en vän. Det finns också en sång om hennes relation till sin mor, och en om hennes far. Ja, Lotta bär hjärtat utanpå, men mycket opretentiöst.

Lottas klara och intensiva röst dominerar en spännande platta som är producerad av Gunnar Nordén, som också har producerat Meili, Melony, Rickard Wolf, Lisa Ekdahl och andra.

Lotta's musikaliska inspiration kommer från artister som Kate Bush, Shawn Colvin, Jeff Buckley och Elvis Costello. Hon blir ibland jämförd med Tori Amos, så ofta att hon till slut blev tvungen att köpa en Tori Amos-skiva för att kontrollera om det stämde...

Just nu har Lotta siktat in sig på en musikkarriär. Vid sidan om musiken arbetar hon också på dagis.

Men med tanke på den respons som Lotta får från radion och pressen, så är det troligt att ganska snart måste någon annan ta hand om barnen på dagis.

 

Bilder från Vattenfestivalen i Stockholm sommaren -99